Σκορπίνα με σάλτσα ντομάτας

       
Σκορπίνα με σάλτσα ντομάτας  

Υλικά (για 4 μερίδες):  

•1 κιλό σκορπίνα, καθαρισμένη  

•200 γρ. τριμμένη ντομάτα  

•1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο  

•2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες  

•100 ml ελαιόλαδο  

•Αλάτι, πιπέρι, 1 ματσάκι μαϊντανός, 1 κ.γ. ρίγανη

Εκτέλεση:  

Σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.  

Προσθέτεις τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, και ρίγανη, και σιγοβράζεις για 10 λεπτά.  

Τοποθετείς τη σκορπίνα σε ταψί, περιχύνεις με τη σάλτσα, και ψήνεις στους 180°C για 30 λεπτά.  

Πασπαλίζεις με μαϊντανό και σερβίρεις με ρύζι ή πατάτες.

Περιγραφή: Ένα πλούσιο πιάτο με έντονη γεύση θάλασσας, ιδανικό για γιορτινά τραπέζια.

Διαβάστε επίσης:

Πώς σπαταλάται το φαγητό στα σούπερ μάρκετ