Σκορπίνα με σάλτσα ντομάτας
Υλικά (για 4 μερίδες):
•1 κιλό σκορπίνα, καθαρισμένη
•200 γρ. τριμμένη ντομάτα
•1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
•2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
•100 ml ελαιόλαδο
•Αλάτι, πιπέρι, 1 ματσάκι μαϊντανός, 1 κ.γ. ρίγανη
Εκτέλεση:
Σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτεις τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, και ρίγανη, και σιγοβράζεις για 10 λεπτά.
Τοποθετείς τη σκορπίνα σε ταψί, περιχύνεις με τη σάλτσα, και ψήνεις στους 180°C για 30 λεπτά.
Πασπαλίζεις με μαϊντανό και σερβίρεις με ρύζι ή πατάτες.
Περιγραφή: Ένα πλούσιο πιάτο με έντονη γεύση θάλασσας, ιδανικό για γιορτινά τραπέζια.
Διαβάστε επίσης: