Τούρτα με καρότα: η vegan εκδοχή της συνταγής
Λατρεύετε την παραδοσιακή τούρτα με καρότα;
Η εκδοχή χωρίς ζωικά προϊόντα είναι εξίσου νόστιμη: θα σας εντυπωσιάσει με την τέλεια ισορροπία της ανάμεσα στη γεύση και την ελαφρότητα.
- Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
- Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά
- Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
Πώς να ετοιμάσετε την vegan τούρτα καρότου
Νόστιμη όπως αυτή που μας έφτιαχνε η γιαγιά για απογευματινό: μια δόση βιταμινών που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας!
Υγιεινή και λαχταριστή, η τούρτα καρότου είναι σχεδόν αδύνατο να της πεις όχι.
Σας προτείνουμε τώρα τη vegan εκδοχή της, ένα τέλειο γλυκό για όσους ακολουθούν διατροφή χωρίς ζωικά προϊόντα.
Η συνταγή θα σας εντυπωσιάσει με την απλότητά της και τη μοναδική της γεύση.
Με την τέλεια ισορροπία της καταφέρνει να είναι υγιεινή, λαχταριστή και πολύχρωμη.
Ξέρατε επίσης ότι με το ψήσιμο το καρότο αυξάνει τη βιοδιαθεσιμότητα του β-καροτίνης; Ένας λόγος παραπάνω να φτιάξετε αυτό το υπέροχο γλυκό!
Υλικά
- 150 γρ. αλεύρι τύπου 0
- 100 γρ. ολικής αλέσεως
- 200 γρ. αμύγδαλα ψιλοτριμμένα
- 80 γρ. ακατέργαστη καστανή ζάχαρη
- 30 ml καλαμποκέλαιο
- 1 ποτήρι χυμό από καρότο και πορτοκάλι
- 3 καρότα
- Ξύσμα πορτοκαλιού
- Μισό φακελάκι baking powder (τύπου cremor tartaro)
- Κουβερτούρα σε νιφάδες (προαιρετικά)
Παρασκευή
- Τρίψτε τα αμύγδαλα μαζί με δύο κουταλιές ζάχαρη.
- Αναμείξτε τα δύο είδη αλευριού.
- Προσθέστε τα αμύγδαλα, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Ετοιμάστε τον χυμό καρότου και πορτοκαλιού, περίπου 300 ml.
- Τρίψτε τα καρότα και προσθέστε τα στο μείγμα.
- Ενώνετε όλα τα ξηρά συστατικά προσθέτοντας σταδιακά το λάδι και τον χυμό.
- Ανακατέψτε καλά και στο τέλος ενσωματώστε τα καρότα.
- Αν θέλετε, προσθέστε και μαύρη σοκολάτα σε νιφάδες (20–50 γρ., ανάλογα με τα γούστα σας).
- Λαδώστε και αλευρώστε μια φόρμα διαμέτρου 20–22 εκ., ρίξτε το μείγμα και ψήστε για περίπου 40 λεπτά στους 180°C.
- Για διακόσμηση, πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη αν και είναι υπέροχη και σκέτη!