🥩 Μπριζόλες με πατάτες στο φούρνο
Υλικά:
- 4 μπριζόλες (χοιρινές ή μοσχαρίσιες)
- 5–6 πατάτες
- 2–3 ώριμες ντομάτες τριμμένες ή 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε λίγο νερό
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- Λίγο νερό
Εκτέλεση:
-
Προετοιμασία πατατών:
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε φέτες (όχι πολύ λεπτές) και τις βάζουμε σε ένα ταψί. -
Καρυκεύματα για τις πατάτες:
Προσθέτουμε αλάτι, ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε και τις τριμμένες ντομάτες ή τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέσα στο ταψί. -
Προετοιμασία για τις μπριζόλες:
- Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες, προσθέτουμε ρίγανη και λίγο λάδι.
- (Προαιρετικά) τις σωτάρουμε ελαφρά σε τηγάνι με λίγο λάδι και από τις δύο πλευρές, για περισσότερο άρωμα και χρώμα.
-
Συναρμολόγηση:
Τοποθετούμε τις μπριζόλες πάνω από τις πατάτες στο ταψί.
Ρίχνουμε λίγο νερό (περίπου μισό ποτήρι) για να μην κολλήσει το φαγητό και να ψηθεί ομοιόμορφα. -
Ψήσιμο:
Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C
για περίπου 1 ώρα - 1 ώρα και 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες και να ψηθούν καλά οι μπριζόλες.
(Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό κατά το ψήσιμο.)
🍽️ Συμβουλή:
Αν σωτάρετε πρώτα τις μπριζόλες, θα γίνουν πιο ζουμερές και νόστιμες, και οι πατάτες θα πάρουν καλύτερη γεύση από τους χυμούς του κρέατος.