Μπριζόλες με πατάτες στο φούρνο

🥩 Μπριζόλες με πατάτες στο φούρνο

Υλικά:

  • 4 μπριζόλες (χοιρινές ή μοσχαρίσιες)
  • 5–6 πατάτες
  • 2–3 ώριμες ντομάτες τριμμένες ή 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε λίγο νερό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Λίγο νερό

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία πατατών:
    Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε φέτες (όχι πολύ λεπτές) και τις βάζουμε σε ένα ταψί.

  2. Καρυκεύματα για τις πατάτες:
    Προσθέτουμε αλάτι, ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο.
    Προσθέτουμε και τις τριμμένες ντομάτες ή τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό.
    Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέσα στο ταψί.

  3. Προετοιμασία για τις μπριζόλες:

    • Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες, προσθέτουμε ρίγανη και λίγο λάδι.
    • (Προαιρετικά) τις σωτάρουμε ελαφρά σε τηγάνι με λίγο λάδι και από τις δύο πλευρές, για περισσότερο άρωμα και χρώμα.
  4. Συναρμολόγηση:
    Τοποθετούμε τις μπριζόλες πάνω από τις πατάτες στο ταψί.
    Ρίχνουμε λίγο νερό (περίπου μισό ποτήρι) για να μην κολλήσει το φαγητό και να ψηθεί ομοιόμορφα.

  5. Ψήσιμο:
    Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C
    για περίπου 1 ώρα - 1 ώρα και 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες και να ψηθούν καλά οι μπριζόλες.
    (Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό κατά το ψήσιμο.)

🍽️ Συμβουλή:

Αν σωτάρετε πρώτα τις μπριζόλες, θα γίνουν πιο ζουμερές και νόστιμες, και οι πατάτες θα πάρουν καλύτερη γεύση από τους χυμούς του κρέατος.