Τούρτα eclair με σοκολάτα (χωρίς ψήσιμο)
Υλικά
Για τη βάση:
- 200 γρ. μπισκότα τύπου Πτι Μπερ Παπαδοπούλου (ή χωρίς γλουτένη)
- 100 γρ. φυστικοβούτυρο
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
Για την κρέμα:
- 200 γρ. μασκαρπόνε , ή ελληνικό ανθότυρο καλά στραγγισμένο
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (π.χ. ΝΟΥΝΟΥ ή ΔΕΛΤΑ)
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
- 100 γρ. μαύρη σοκολάτα
Για τη γκανάς:
- 100 γρ. μαύρη σοκολάτα
- 50 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
-
Ετοίμασε τη βάση:
Θρυμμάτισε τα μπισκότα και ανακάτεψέ τα με το φυστικοβούτυρο και τη ζάχαρη άχνη.
Πίεσε το μείγμα σε στρογγυλό ταψί ή τσέρκι για τούρτα και άφησέ το στο ψυγείο. -
Ετοίμασε την κρέμα:
Χτύπησε το μασκαρπόνε με την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψει.
Λιώσε τη σοκολάτα και άφησέ τη να κρυώσει λίγο, μετά ρίξε την στο μείγμα και ανακάτεψε απαλά. -
Συναρμολόγηση:
Ρίξε την κρέμα πάνω από τη βάση και στρώσε την επιφάνεια ομοιόμορφα. -
Ετοίμασε τη γκανάς:
Ζέστανε την κρέμα γάλακτος (χωρίς να βράσει) και πρόσθεσε τη σοκολάτα.
Ανακάτεψε μέχρι να λιώσει και να γίνει λεία.
Ρίξε τη γκανάς πάνω από την τούρτα. -
Ψύξη:
Βάλε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλο το βράδυ για καλύτερη υφή.
Συμβουλή:
Αν θέλεις κέτο ή low-carb εκδοχή, αντικατέστησε τη ζάχαρη άχνη με ερυθριτόλη ή ξυλιτόλη, και χρησιμοποίησε μπισκότα χωρίς ζάχαρη ή αμυγδαλόσκονη στη βάση.