Τυρόπιτα: η πιο εύκολη και γρήγορη τυρόπιτα χωρίς φύλλο
Αν αγαπάς τις πίτες αλλά δεν έχεις χρόνο ή διάθεση να ανοίγεις φύλλο, τότε αυτή η συνταγή θα σε σώσει! Η «τεμπελόπιτα» είναι μια τυρόπιτα που φτιάχνεται στο λεπτό, χωρίς φύλλο, με απλά υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι. Μαλακή, αφράτη και γεμάτη τυρένια νοστιμιά, γίνεται αγαπημένη τόσο για το καθημερινό τραπέζι όσο και για ένα γρήγορο κολατσιό.
Υλικά
- 200 γρ. γιαούρτι
- 140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 170 γρ. λιωμένη μαργαρίνη ή καλαμποκέλαιο
- 300 γρ. φέτα, τριμμένη
- 100 γρ. ημίσκληρο τυρί (κεφαλοτύρι ή κασέρι)
- 3 αυγά
- ½ ποτήρι γάλα
- λίγο μοσχοκάρυδο
- λίγο δυόσμο
- λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το αλεύρι, το μπέικιν και τη μαργαρίνη ή το λάδι.
- Προσθέτουμε τα τυριά, τα αυγά, το γάλα και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ομοιογενές μείγμα.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί διαμέτρου περίπου 22 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C.
- Μετά από 10 λεπτά βγάζουμε το ταψί, χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει όμορφα.
- Απολαμβάνουμε ζεστή ή κρύα.
Tips & Ιδέες
- Για πιο ελαφριά γεύση, μπορείς να αντικαταστήσεις μέρος της φέτας με ανθότυρο.
- Αν θέλεις πιο πλούσια γεύση, πρόσθεσε κομματάκια μπέικον ή γαλοπούλα.
- Ιδανική για πικνίκ, στη δουλειά ή σαν βραδινό σνακ με μια πράσινη σαλάτα.
✨ Μια πίτα που δεν χρειάζεται κόπο αλλά… τρόπο! Θα γίνει από τις αγαπημένες σου συνταγές για κάθε στιγμή.