Γαρίδες καθαρισμένες στο τηγάνι έτοιμες σε 5 λεπτά

🦐 Γαρίδες καθαρισμένες στο τηγάνι  έτοιμες σε 5 λεπτά

Δυσκολία: εύκολη

Κόστος: μέτριο

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 5 λεπτά

Μερίδες: 2 άτομα

🧂 Υλικά

  • 12 μεγάλες γαρίδες (gamberoni)
  • 2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 30 ml κονιάκ
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός (όσο θέλετε)
  • Ξύσμα λεμονιού (όσο θέλετε)
  • Αλάτι

🍳 Εργαλεία

  • 1 αντικολλητικό τηγάνι
  • 1 σπάτουλα
  • 1 μικρό μαχαίρι
  • 1 τρίφτης για το λεμόνι

👩‍🍳 Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες.
    Αφαιρούμε πρώτα τα κεφάλια και μετά το κέλυφος. Θα χρησιμοποιήσουμε μόνο τις σάρκες, αλλά μπορούμε να κρατήσουμε κεφάλια και κέλυφος για να φτιάξουμε μια υπέροχη μπισκ γαρίδας (bisque ).
    Με ένα μικρό μαχαίρι χαράζουμε απαλά την πλάτη της κάθε γαρίδας και αφαιρούμε το εντεράκι. Ξεπλένουμε κάτω από κρύο νερό και στεγνώνουμε με πετσέτα.

  2. Σοτάρουμε το σκόρδο.
    Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο ελαφρώς πατημένο. Το αφήνουμε να ροδίσει και το αφαιρούμε.

  3. Ψήνουμε τις γαρίδες.
    Προσθέτουμε τις καθαρισμένες γαρίδες στο τηγάνι, πασπαλίζουμε λίγο αλάτι και τις ψήνουμε σε μέτρια φωτιά και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

  4. Σβήνουμε με κονιάκ.
    Μόλις οι γαρίδες είναι σχεδόν έτοιμες, προσθέτουμε το μπράντι και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

  5. Αρωματίζουμε και σερβίρουμε.
    Όταν το αλκοόλ εξατμιστεί, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
    Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε αμέσως.

👉 Προαιρετικά, συνοδεύστε με φέτες λεμονιού ή μια φρέσκια σαλάτα.

Οι γαρίδες αυτές είναι ιδανικές και για σαλάτες ή πιάτα με ζυμαρικά ή ριζότο.

Γίνονται σε λίγα λεπτά και έχουν υπέροχη, γλυκιά γεύση με άρωμα λεμονιού και κονιάκ.