Πανκέικ βίγκαν: η συνταγή για να τα φτιάξετε στο σπίτι
Ζάχαρη, κανέλα, μια πρέζα αλάτι και κρεμόριο ταρτάρ ως διογκωτικός παράγοντας: τίποτα πιο εύκολο. Η συνταγή για να ετοιμάσετε αυτό το υπέροχο γλυκό, ιδανικό για ένα νόστιμο πρωινό ή απογευματινό σνακ.
ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΑΝΚΕΙΚ ΒΙΓΚΑΝ
Τι καλύτερο από το να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ένα νόστιμο πρωινό που είναι, ταυτόχρονα, θρεπτικό και υγιεινό; Εδώ είναι το τέλειο γλυκό, όχι μόνο πεντανόστιμο αλλά και απλό και γρήγορο στην προετοιμασία: τα βίγκαν πανκέικ με αλεύρι ολικής άλεσης. Αρωματικά χάρη στην παρουσία της κανέλας στα υλικά, τα βίγκαν πανκέικ είναι ιδανικά και για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο.
ΥΛΙΚΑ (για περίπου 10 πανκέικ – διάμετρος περίπου 10 εκ.)
•100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
•1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
•5 γρ. μπέικιν πάουντερ ή κρεμόριο
•70 γρ. γάλα σόγιας (ή αμυγδάλου ή ρυζιού)
•20 γρ. ανθρακούχο νερό
•2 κουταλιές της σούπας καλαμποκέλαιο + όσο χρειάζεται για το άλειμμα του τηγανιού
•Κανέλα σε σκόνη (όσο χρειάζεται)
•2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο πικρό
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
•Αντικολλητικό τηγάνι
•Κουτάλα με στόμιο
•Προετοιμασία
Αφού ρίξετε το αλεύρι σε ένα μπολ, προσθέστε μια πρέζα αλάτι και την καστανή ζάχαρη. Ανακατέψτε τα πάντα με ένα κουτάλι και στη συνέχεια προσθέστε την κανέλα σε σκόνη και το πικρό κακάο.
Σε αυτό το σημείο, προσθέστε τα υγρά, δηλαδή το φυτικό γάλα (επιλέξτε αυτό που προτιμάτε, έχοντας υπόψη ότι με το γάλα ρυζιού ή αμυγδάλου τα πανκέικ θα είναι πιο γλυκά), το λάδι και το ανθρακούχο νερό που είναι απαραίτητο για να ενισχύσει την άμεση διόγκωση των πανκέικ.
Ανακατέψτε καλά το μείγμα και, για να ελέγξετε αν η υφή είναι σωστή, αφήστε να πέσει μια κουταλιά από το μείγμα μέσα στο μπολ, ελέγχοντας αν παραμένουν ίχνη στην επιφάνεια.
Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο, αφήστε το στην άκρη σκεπασμένο και στο μεταξύ ετοιμάστε το τηγάνι: αλείψτε το ελαφρά με τη βοήθεια μιας χαρτοπετσέτας και στη συνέχεια τοποθετήστε το στη φωτιά.
Όταν το τηγάνι είναι καλά ζεστό, σιγά-σιγά, με τη βοήθεια μιας κουτάλας, αρχίστε να ρίχνετε το μείγμα.
Με μια σπάτουλα, μετά από ένα έως δύο λεπτά, ελέγξτε αν το πανκέικ ξεκολλάει από το τηγάνι και γυρίστε το με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Επαναλάβετε τη διαδικασία και από την άλλη πλευρά του γλυκού.
Το μόνο που απομένει είναι να βάλετε τα πανκέικ σε ένα πιάτο, ακόμα ζεστά, και να τα σερβίρετε συνοδευμένα με μαρμελάδα, κρέμα φρούτων, κρέμα φουντουκιού ή σοκολάτας.