Μια συνταγή με εξωτική γεύση που χρησιμοποιεί αλεύρι καρύδας και γάλα καρύδας στην παρασκευή της για να δώσει ένα ιδιαίτερο, λαχταριστό, φρέσκο γλυκό χωρίς ζωικά παράγωγα. Αντί για αυγά, χρησιμοποιούμε 2 ώριμα μήλα πολτοποιημένα.
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 45 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: Χαμηλός Μια βίγκαν τούρτα ιδανική για το πρωινό με έναν χυμό πορτοκαλιού ή για να συνοδεύσει το τσάι του απογεύματος. Μπορούμε να τη σερβίρουμε σε κάθε περίσταση και θα κατακτήσει όλους με τη φανταστική της γεύση. Υλικά 200 γρ. αλεύρι 150 γρ. αλεύρι καρύδας 130 ml ηλιέλαιο 200 ml γάλα καρύδας 3 ώριμα μήλα 200 γρ. καστανή ζάχαρη 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 1 πρέζα κανέλα σε σκόνηΠροετοιμασία
Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και τα πολτοποιούμε με τη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο, ομοιογενές και αφρώδες μείγμα.
Προσθέτουμε το λάδι και το γάλα καρύδας και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Τώρα ενώνουμε τα δύο είδη αλευριού και τα αφήνουμε να ενσωματωθούν στο μείγμα, χτυπώντας για μερικά λεπτά.
Τέλος, προσθέτουμε την πρέζα κανέλας και το μπέικιν πάουντερ.
Στρώνουμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος και ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 45 λεπτά.
Σερβίρουμε στο τραπέζι πασπαλίζοντας με αλεύρι καρύδας.
Μπορούμε επίσης να δημιουργήσουμε τούρτα σε στρώματα με γέμιση και κάλυψη φυτικής σαντιγί και ντεκόρ κεράσια γλυκό του κουταλιού.