Παγωτό φράουλα vegan: Η εύκολη συνταγή για να το φτιάξετε, ακόμα και χωρίς παγωτομηχανή
Μια εύκολη συνταγή, ιδανική όχι μόνο για όσους ακολουθούν vegan διατροφή αλλά και για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά Βαθμός δυσκολίας: Εύκολος Πώς να φτιάξετε το παγωτό φράουλα vegan Το παγωτό φράουλα είναι από τις πιο αγαπημένες γεύσεις των παιδιών και είναι επίσης πολύ εύκολο να παρασκευαστεί στο σπίτι, με ή χωρίς παγωτομηχανή. Ιδανικό για ένα δροσιστικό διάλειμμα και τέλειο για απογευματινό σνακ, το παγωτό φράουλα σε vegan εκδοχή είναι κατάλληλο όχι μόνο για όσους αποφεύγουν προϊόντα και παράγωγα ζωικής προέλευσης αλλά και για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Η συνταγή με παγωτομηχανή Ακολουθεί η απλούστατη συνταγή για να φτιάξετε στο σπίτι παγωτό φράουλα vegan με παγωτομηχανή: Υλικά - 500 γρ. ώριμες φράουλες - 200 ml γάλα ρυζιού - 150 γρ. γιαούρτι σόγιας - 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου Παρασκευή 1. Πλύνετε τις φράουλες, αφαιρέστε το κοτσάνι, κόψτε τις στη μέση και βάλτε τις σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές. 2. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το γάλα, το γιαούρτι, το σιρόπι σφενδάμου και στη συνέχεια προσθέστε τον πουρέ φράουλας. 3. Ανακατέψτε καλά και τοποθετήστε το μείγμα στην παγωτομηχανή. Η συνταγή χωρίς παγωτομηχανή Για να φτιάξετε το παγωτό φράουλα χωρίς παγωτομηχανή, αναμίξτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, τοποθετήστε το μείγμα στην κατάψυξη για 12 ώρες, ανακατεύοντας κάθε 30 λεπτά τις πρώτες 3 ώρες, ώστε να αποφευχθεί ο σχηματισμός κρυστάλλων πάγου. Το παγωτό θα παραμείνει κρεμώδες και πυκνό χωρίς να χρειάζεται περαιτέρω ανάμειξη.