Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Χρόνος μαριναρίσματος: 60-70 ημέρες
Βαθμός δυσκολίας: Χαμηλός
Τα βερίκοκα, υπέροχα φρούτα και ιδιαίτερα τονωτικά για το δέρμα, πλούσια σε βιταμίνη Α, κινδυνεύουν έντονα να πάνε χαμένα. Ο λόγος είναι απλός: ωριμάζουν γρήγορα και, ειδικά όταν είναι άφθονα, δεν ξέρουμε πια τι να τα κάνουμε όταν αρχίζουν να σκουραίνουν. Ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να αποφύγουμε αυτή τη σπατάλη και να τα μετατρέψουμε σε μια απόλαυση για το τραπέζι μας είναι να φτιάξουμε σπιτικό λικέρ βερίκοκου. Με μια πινελιά κανέλας και ακολουθώντας αυτή την παλιά συνταγή.
Υλικά
800 γρ. βερίκοκα
25 cl αλκοόλ
3 dl νερό
600 γρ. ζάχαρη
1 μικρό κομμάτι κανέλα
Προετοιμασία
Πλύνετε, στεγνώστε και χωρίστε τα βερίκοκα. Τοποθετήστε τα σε ένα κυλινδρικό γυάλινο δοχείο μαζί με τα κουκούτσια και την κανέλα, πιέστε τα, καλύψτε με το αλκοόλ, κλείστε καλά και αφήστε να μαριναριστούν για περίπου 60-70 ημέρες.
Ετοιμάστε ένα σιρόπι με τη ζάχαρη και λίγο νερό, μαγειρέψτε μέχρι να γίνει χρυσαφί, προσθέστε το υπόλοιπο νερό και αφήστε να κρυώσει.
Ενώστε το υγρό της μαρινάδας, φιλτράρετε και εμφιαλώστε.