Υλικά
- 100 γρ. αλεύρι
- 60 γρ. νισεστέ (ή κορν φλάουρ)
- 15 αυγά
- 260 γρ. ζάχαρη
- 7,5 dl (750 ml) φρέσκια κρέμα γάλακτος
- 500 γρ. μαύρα κεράσια (χωρίς κουκούτσι)
- 100 γρ. σοκολάτα
- 40 γρ. κακάο άγλυκο σε σκόνη
- 0,5 dl (50 ml) λικέρ Κιρς (kirsch)
- 1 φακελάκι βανιλίνη
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ με άρωμα βανίλιας
- 60 γρ. άχνη ζάχαρη
- Αλάτι
Χρόνος: 1 ώρα και 30 λεπτά
Μερίδες: 4 άτομα
Εκτέλεση
- Χτυπήστε τα αυγά με 200 γρ. ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο.
- Προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι και τον νισεστέ, το κακάο, τη βανιλίνη και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατέψτε καλά και ρίξτε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα.
- Ψήστε στους 180°C για 30 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει και κόψτε το κέικ σε 3 οριζόντια στρώματα.
- Βράστε για λίγα λεπτά τα κεράσια (χωρίς κουκούτσια), κρατώντας μερικά στην άκρη, μαζί με το λικέρ kirsch και την υπόλοιπη ζάχαρη. Ύστερα, στραγγίστε και κρατήστε ξεχωριστά τα φρούτα και το σιρόπι.
- Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί με την άχνη ζάχαρη μέχρι να σφίξει. Χωρίστε την σε δύο μέρη και στο ένα μέρος προσθέστε τα μαγειρεμένα κεράσια.
- Τοποθετήστε την πρώτη στρώση κέικ σε πιατέλα, ραντίστε με τον μισό χυμό και απλώστε τη μισή σαντιγί με κεράσια. Επαναλάβετε με τη δεύτερη στρώση.
- Καλύψτε με το τελευταίο φύλλο κέικ, απλώστε από πάνω τη σκέτη σαντιγί και διακοσμήστε με τριμμένη σοκολάτα και τα ολόκληρα κεράσια που κρατήσατε στην άκρη.