Κροκέτες μελιτζάνας vegan στον φούρνο: γρήγορη και υγιεινή συνταγή
Μόλις 30 λεπτά αρκούν για να ετοιμάσετε αυτές τις νόστιμες και ελαφριές κροκέτες μελιτζάνας. Μπορούν να σερβιριστούν είτε ως πρώτο πιάτο είτε ως κυρίως, ενώ μπορείτε να τις εμπλουτίσετε με κάπαρη, αμύγδαλα και ελιές για ακόμα περισσότερο άρωμα και γεύση.
🕐 Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
🔥 Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά
💡 Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Υλικά
- 2 μελιτζάνες
- 1 κουταλιά της σούπας σταφίδες
- 1 κουταλιά της σούπας ελιές ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιά της σούπας φιλέ αμυγδάλου
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι αμυγδάλου
- 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη (ξαλμυρισμένη)
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
- Αλεύρι καλαμποκιού για το πανάρισμα
- Ψιλοκομμένος βασιλικός και μαϊντανός
- Επιπλέον αλεύρι, αν χρειαστεί
Εκτέλεση
-
Κόψτε τις μελιτζάνες σε μικρούς κύβους και πασπαλίστε τις με ένα κουταλάκι αλάτι. Αφήστε τις να ξεκουραστούν για 30 λεπτά, ώστε να αποβάλουν τα υγρά τους.
-
Στραγγίστε τις μελιτζάνες καλά και σοτάρετέ τις σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο για μερικά λεπτά σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν σκούρο χρώμα.
-
Μόλις είναι έτοιμες, προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
-
Με τη βοήθεια ενός κουταλιού, πλάστε το μείγμα σε κροκέτες και περάστε τες από αλεύρι καλαμποκιού.
-
Έχετε δύο επιλογές για το ψήσιμο:
- Για πιο υγιεινή επιλογή, ψήστε τις στον φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.
- Εναλλακτικά, τηγανίστε τις σε λίγο ελαιόλαδο.
-
Τοποθετήστε τις κροκέτες σε απορροφητικό χαρτί για να απομακρύνετε το περιττό λάδι.
-
Σερβίρετε με μια φρέσκια σαλάτα ντοματίνια, πασπαλισμένη με μαϊντανό και βασιλικό.
Αυτές οι κροκέτες είναι ιδανικές για όλες τις ώρες της ημέρας και μπορούν εύκολα να ενταχθούν σε ένα ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα. Απολαύστε τις ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου!