Κεράσια σε σιρόπι φτιαγμένα στο σπίτι

Κεράσια σε σιρόπι φτιαγμένα στο σπίτι

Η πιο κατάλληλη ποικιλία είναι τα "duracine". Στα βαζάκια μπορούν να διατηρηθούν ακόμα και για έναν χρόνο.

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά Βαθμός δυσκολίας: Πολύ χαμηλός Πώς να φτιάξετε κεράσια σε σιρόπι Έχουμε δει μαζί πώς να φτιάξετε στο σπίτι, με αρκετά απλό τρόπο, ένα νόστιμο σιρόπι κερασιών, ιδανικό για να δώσει επιπλέον γεύση σε κέικ, παγωτά και γιαούρτι. Σήμερα, σας εξηγούμε πώς να φτιάξετε μία από τις κονσέρβες που δεν έλειπαν ποτέ από τα ντουλάπια των γιαγιάδων μας: τα κεράσια σε σιρόπι. Απλή και γευστική, η συνταγή για τα κεράσια σε σιρόπι απαιτεί τη χρήση της ποικιλίας “duracine”, καθώς προσαρμόζεται καλύτερα στη διατήρηση. Αν και θα χρειαστεί να περιμένετε έναν μήνα πριν απολαύσετε τα κεράσια σε σιρόπι, μετά από αυτό το διάστημα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε αμέσως ως διακόσμηση για γλυκά ή για να κάνετε ακόμα πιο νόστιμο το γιαούρτι ή το σπιτικό παγωτό κρέμας. Ας δούμε, λοιπόν, βήμα-βήμα πώς να φτιάξετε κεράσια σε σιρόπι στο σπίτι: Υλικά (500 ml – 2 βαζάκια) - 2 κιλά κεράσια - 200 γρ. ζάχαρη για 1 λίτρο νερού - 1 λίτρο νερού Απαραίτητα - Δύο γυάλινα βαζάκια με μεταλλικό καπάκι ή με καπάκι με ελατήριο και λαστιχένια φλάντζα Παρασκευή 1. Πριν ξεκινήσετε την παρασκευή των κερασιών σε σιρόπι, είναι απαραίτητο να αποστειρώσετε καλά τα βαζάκια: αφού τα πλύνετε και τα στεγνώσετε καλά (όχι μόνο τα βαζάκια αλλά και τα καπάκια), στρώστε μια καθαρή πετσέτα σε μια ψηλή κατσαρόλα και τοποθετήστε μέσα τα βαζάκια. Γεμίστε την κατσαρόλα με νερό μέχρι να καλυφθούν τα βαζάκια, βάλτε τη να βράσει, στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τα βαζάκια στην κατσαρόλα για άλλα 30 λεπτά. Περίπου 10 λεπτά πριν τα βγάλετε, προσθέστε και τα καπάκια που έχετε πλύνει προηγουμένως. Μετά από 30 λεπτά, σβήστε τη φωτιά, αφήστε τα να κρυώσουν και στη συνέχεια αφήστε τα βαζάκια να στραγγίσουν πάνω σε μια πετσέτα. 2. Αφού αποστειρώσετε τα βαζάκια, προχωρήστε στην παρασκευή του σιροπιού: ρίξτε σε μια κατσαρόλα το 1 λίτρο νερού, ανάψτε τη φωτιά και προσθέστε τη ζάχαρη. Βράστε ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί πλήρως η ζάχαρη. Αφήστε το να κρυώσει και, στο μεταξύ, πλύνετε και στεγνώστε τα κεράσια. 3. Αφαιρέστε το κοτσάνι και τοποθετήστε τα κεράσια στα βαζάκια χωρίς να τα πιέσετε, προσπαθώντας να αφήσετε όσο το δυνατόν λιγότερα κενά. 4. Αφού τοποθετήσετε τα κεράσια στα βαζάκια, ρίξτε το σιρόπι, αφήνοντας 2 εκατοστά από το χείλος, εξαλείψτε τυχόν φυσαλίδες αέρα κουνώντας τα βαζάκια και στη συνέχεια κλείστε τα. Αποθηκεύστε τα βαζάκια σε σκοτεινό και δροσερό μέρος. 5. Αποθηκεύστε τα βαζάκια για περίπου έναν μήνα πριν καταναλώσετε τα κεράσια σε σιρόπι, ώστε να βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν σχηματιστεί μούχλες. Πώς διατηρούνται Τα κεράσια σε σιρόπι διατηρούνται για περίπου 6-12 μήνες. Ωστόσο, μετά το άνοιγμα του βάζου, πρέπει να καταναλωθούν εντός 3-4 ημερών.