Τάρτα με φράουλες και κρέμα: η συνταγή σε παραδοσιακή και vegan εκδοχή
Μια απλή συνταγή με εντυπωσιακό αποτέλεσμα, όπου χρησιμοποιούνται άφθονες φράουλες και κρέμα για τη γέμιση της τάρτας.
Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 25 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολος
Πώς να φτιάξετε την τάρτα με φράουλες και κρέμα
Οι φράουλες είναι από τα πιο αγαπημένα φρούτα, ακόμα και για τα παιδιά που συχνά δεν θέλουν να ακούν για φρούτα και λαχανικά. Ας δούμε, λοιπόν, πώς να χρησιμοποιήσουμε αυτό το υπέροχο φρούτο με τις πολλαπλές ευεργετικές ιδιότητες για να φτιάξουμε μια τάρτα με κρέμα, ιδανική για πρωινό ή ένα νόστιμο σνακ, τόσο σε παραδοσιακή όσο και σε vegan εκδοχή.
Υλικά
300 γρ. αλεύρι
130 γρ. ζάχαρη
130 γρ. ηλιέλαιο
130 γρ. γάλα (στην vegan εκδοχή χρησιμοποιήστε γάλα ρυζιού ή βρόμης)
3 αυγά (στην vegan εκδοχή χρησιμοποιήστε 3 ώριμες μπανάνες)
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Για τη γέμιση
250 ml υγρή κρέμα για σαντιγί (στην vegan εκδοχή χρησιμοποιήστε φυτική κρέμα)
500 γρ. φράουλες
Εκτέλεση
Πλύνετε τις φράουλες, αφαιρέστε το κοτσάνι τους και πασπαλίστε τις με μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη από τα 130 γρ. που απαιτούνται για τη συνταγή.
Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη (στην vegan εκδοχή, λιώστε τις μπανάνες και χτυπήστε τις με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει λευκό και αφρώδες). Προσθέστε το γάλα, το λάδι, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.
Αφήστε το γλυκό να κρυώσει και κόψτε το στη μέση για να το γεμίσετε.
Βρέξτε τη βάση με τον χυμό που θα έχουν βγάλει οι φράουλες μετά την προσθήκη της ζάχαρης και τοποθετήστε τις φράουλες πάνω στη βάση.
Χτυπήστε την κρέμα σε σαντιγί και απλώστε τη μισή ποσότητα πάνω από τις φράουλες. Επανασυναρμολογήστε το γλυκό και απλώστε την υπόλοιπη κρέμα στην επιφάνεια. Τοποθετήστε τις υπόλοιπες φράουλες σε ακτινωτή διάταξη πάνω στην τάρτα.