Τούρτα Καπρέζε: Η συνταγή της μιας ώρας

 


Τούρτα Καπρέζε: Η συνταγή της μιας ώρας

Μια πραγματική απόλαυση με πολλές παραλλαγές. Πασπαλίστε την τούρτα με ζάχαρη άχνη.

Συνταγή Τούρτα Καπρέζε

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο  

Πώς να φτιάξετε την τούρτα Καπρέζε

Η τούρτα Καπρέζε είναι μια πραγματική λιχουδιά με βάση το κακάο και τα αμύγδαλα, με καταγωγή από τη Νάπολη, και συγκεκριμένα από το νησί Κάπρι, που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα.

Μια πραγματική απόλαυση με πολλές παραλλαγές: σήμερα σας προτείνουμε τη συνταγή του διάσημου σεφ Αντονίνο Καναβατσουόλο, από το ενδιαφέρον βιβλίο μαγειρικής «Το δυνατό πιάτο είναι το συναίσθημα. 50 συνταγές από τον Νότο στον Βορρά» (Einaudi).

Υλικά  

300 γρ. βούτυρο  

250 γρ. ζάχαρη άχνη  

240 γρ. αυγά (περίπου 5 αυγά)  

40 γρ. κρόκοι αυγών  

60 γρ. ασπράδια αυγών  

100 γρ. κακάο άγλυκο  

450 γρ. αλεύρι αμυγδάλου  

30 γρ. φιλέ αμυγδάλου  

75 γρ. ζάχαρη

Προετοιμασία  

Με ένα ηλεκτρικό μίξερ, χτυπήστε 280 γρ. βούτυρο με 220 γρ. ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει.  

Χτυπήστε τα αυγά μαζί με τους κρόκους και προσθέστε τα σιγά-σιγά στο μείγμα του βουτύρου.  

Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, ενσωματώστε στο μείγμα το κακάο, το αλεύρι αμυγδάλου και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας προσεκτικά από πάνω προς τα κάτω για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα.  

Τέλος, προσθέστε τα ασπράδια που έχετε χτυπήσει σε μαρέγκα.  

Τοποθετήστε τα φιλέ αμυγδάλου στον πάτο μιας βουτυρωμένης φόρμας για κέικ και γεμίστε τη φόρμα με το μείγμα μέχρι τα τρία τέταρτα.  

Ψήστε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.  

Όταν είναι έτοιμο να σερβιριστεί, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.