🍓 Σπιτικό σιρόπι φράουλας: η καλοκαιρινή γεύση του 2025! 🍓
Θέλεις να δώσεις μια φρέσκια, φρουτένια πινελιά στα γλυκά, τα ποτά ή το πρωινό σου; Φτιάξε αυτό το εύκολο και απολαυστικό σιρόπι φράουλας που θα απογειώσει κάθε συνταγή! Ιδανικό για παγωτά, pancakes, κοκτέιλ ή ακόμα και γιαούρτι. Πάμε να το φτιάξουμε! 👩🍳
Υλικά (για περίπου 500ml σιρόπι):
500γρ. φρέσκες φράουλες (πλυμένες, χωρίς κοτσάνια)
200γρ. ζάχαρη
250ml νερό
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά, για έξτρα άρωμα)
Οδηγίες:
Προετοιμασία : Κόψε τις φράουλες σε μικρά κομμάτια ή πολτοποίησέ τις ελαφρώς με ένα πιρούνι για πιο έντονη γεύση.
Μαγείρεμα: Σε μια κατσαρόλα, συνδύασε τις φράουλες, τη ζάχαρη και το νερό. Βράσε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Σιγοβράσιμο: Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε το μείγμα να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά, μέχρι να πήξει ελαφρώς και οι φράουλες να απελευθερώσουν το άρωμά τους.
Προσθήκη λεμονιού: Πρόσθεσε το χυμό λεμονιού και, αν θέλεις, τη βανίλια. Ανακάτεψε καλά.
Φιλτράρισμα: Πέρασε το σιρόπι από λεπτό σουρωτήρι για να αφαιρέσεις τα στερεά κομμάτια. Αν προτιμάς πιο πηχτή υφή, μπορείς να παραλείψεις αυτό το βήμα.
Αποθήκευση: Άφησε το σιρόπι να κρυώσει και μετάφερέ το σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο ή μπουκάλι. Διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 εβδομάδες.
Ιδέες Χρήσης:
🍨 Πρόσθεσέ το σε παγωτό ή γιαούρτι για δροσερό επιδόρπιο.
🍹 Ανακάτεψέ το με σόδα ή λεμονάδα για ένα φρουτένιο αναψυκτικό.
🥞 Πέρασέ το πάνω από pancakes ή βάφλες για πρωινό γεμάτο γεύση.
Tip: Χρησιμοποίησε βιολογικές φράουλες για ακόμα πιο πλούσια γεύση! 🌿