Κολοκυθανθοί σε κουρκούτι σε μισή ώρα


Κολοκυθανθοί σε κουρκούτι σε μισή ώρα 

Το κόλπο με το ανθρακούχο νερό. Και η χρήση αλευριού 00.  

Χρόνος προετοιμασίας: 20-25 λεπτά  

Χρόνος μαγειρέματος: 5 λεπτά  

Δυσκολία: εύκολη  

---

Οι κολοκυθανθοί σε κουρκούτι είναι ένα παραδοσιακό πιάτο της ρωμαϊκής κουζίνας που, χάρη στη γεύση και την πρωτότυπη υφή τους, έχουν γίνει δημοφιλές μεζές σε όλη την Ιταλία. Συνήθως γεμίζονται με μοτσαρέλα και αντζούγιες, αλλά εδώ θα δούμε μια vegan εκδοχή που ταιριάζει σε όλους.  

Προαιρετικά:

- Αν θέλετε gluten free εκδοχή, αντικαταστήστε το αλεύρι σιταριού με αλεύρι ρυζιού.  

- Για πιο έντονη γεύση, χρησιμοποιήστε κρύα μπύρα αντί για νερό.  

---

Υλικά (για 20 κολοκυθανθούς)

- 20 κολοκυθανθοί  

- 50 γρ. αλεύρι 00  

- 50 γρ. αλεύρι 0  

- 200 ml ανθρακούχο νερό (πολύ κρύο)  

- Αλάτι κατά βούληση  

- Λάδι ηλιέλαιου για το τηγάνισμα  

---

Εκτέλεση

1. Κουρκούτι:

   - Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα αλεύρια και ανοίξτε μία «λακκούβα  στο κέντρο.  

   - Προσθέστε σταδιακά το ανθρακούχο νερό, ανακατεύοντας μέχρι να πάρει μια κρεμώδη υφή χωρίς σβόλους.  

   - Το κρύο ανθρακούχο νερό βοηθάει το κουρκούτι να γίνει τραγανό όταν θα τηγανιστεί.  

2. Τηγάνισμα: 

   - Ζεστάνετε λάδι σε βαθιά τηγάνι (θερμοκρασία 170-180°C).  

   - Βουτήξτε τους κολοκυθανθούς στο κουρκούτι και τηγανίστε τους μέχρι να ροδίσουν (2-3 λεπτά).  

   - Στραγγίστε σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το παραπανίσιο λάδι.  

3. Σερβίρισμα: 

   - Σερβίρετε αμέσως, ενώ είναι ζεστοί και τραγανοί.

---

Συμβουλές  

- Αν θέλετε πιο ελαφρύ κουρκούτι, προσθέστε 1 κ.γ. μαϊντάνο ή εξαιρετικό ελαιόλαδο στο μίγμα.  

- Μην υπερφορτώνετε το τηγάνι – τηγανίστε σε μικρές παρτίδες για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού.