Σπιτικό vegan παγωτό
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 5 λεπτά
Χρόνος ανάπαυσης: 90 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: Χαμηλός
Το παγωτό είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά για μικρούς και μεγάλους. Με σοκολάτα, βανίλια ή φρούτα, είναι ιδανικό για σνακ ή απολαυστικό κέρασμα. Ακόμα καλύτερο αν είναι vegan, ειδικά το καλοκαίρι, όταν η ζέστη και οι ενοχλήσεις από τις υψηλές θερμοκρασίες απαιτούν μια σωστή και θρεπτική διατροφή, αλλά ταυτόχρονα χαμηλή σε λιπαρά. Ακολουθούν μερικές συνταγές για να φτιάξετε στο σπίτι υπέροχο vegan παγωτό χωρίς γάλα και αυγά.
1) Vegan παγωτό fior di latte με γάλα σόγιας
Υλικά
200 ml γάλα σόγιας
200 ml φυτική κρέμα
150 γρ. καστανή ζάχαρη
Προετοιμασία
Ρίξτε όλα τα υλικά στη μηχανή παγωτού και ανακατέψτε για περίπου 30 λεπτά.
Αν δεν έχετε μηχανή παγωτού, αναμείξτε τα υλικά με ένα μπλέντερ.
Βάλτε το μείγμα σε ένα δοχείο, τοποθετήστε το στην κατάψυξη και κάθε 30 λεπτά ανακατεύετε δυνατά με ένα κουτάλι για να μην σχηματιστούν κρύσταλλοι πάγου.
2) Vegan παγωτό σοκολάτας
Υλικά
150 γρ. μαύρη σοκολάτα
200 ml γάλα σόγιας
200 ml φυτική κρέμα
130 γρ. καστανή ζάχαρη
Προετοιμασία
Τρίψτε τη σοκολάτα και βάλτε τη σε μια κατσαρόλα με 3 κουταλιές γάλα σόγιας.
Σταδιακά προσθέστε το υπόλοιπο γάλα.
Ενσωματώστε την κρέμα και τη ζάχαρη, και αφού κρυώσει το μείγμα, ρίξτε το στη μηχανή παγωτού.
Αφήστε το να δουλέψει για περίπου 30 λεπτά.
Μπορείτε να εμπλουτίσετε το παγωτό με νιφάδες σοκολάτας ή τριμμένους ξηρούς καρπούς.
3) Vegan παγωτό στρατσιατέλα
Υλικά
250 ml γάλα ρυζιού χωρίς ζάχαρη
250 ml φυτική κρέμα
60 γρ. καστανή ζάχαρη
40 γρ. μαύρη σοκολάτα
Προετοιμασία
Ρίξτε όλα τα υλικά εκτός από τη σοκολάτα σε ένα μπολ.
Αναμείξτε με ένα μπλέντερ χειρός, βεβαιωθείτε ότι η ζάχαρη έχει διαλυθεί.
Ξεχωριστά, τρίψτε τη σοκολάτα για να δημιουργήσετε τις χαρακτηριστικές νιφάδες της στρατσιατέλα.
Όταν το μείγμα είναι καλά αναμεμειγμένο, ρίξτε το στη μηχανή παγωτού.
Στη μέση της διαδικασίας, προσθέστε τις νιφάδες σοκολάτας και το παγωτό σας είναι έτοιμο!