Κέικ μιμόζα βίγκαν


 Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: Μέτριος

ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥΡΤΑ ΜΙΜΟΖΑ ΒΙΓΚΑΝ

Νόστιμη, η τούρτα μιμόζα περιλαμβάνει μια επικάλυψη από τριμμένο Παντεσπάνι που θυμίζει το λουλούδι από το οποίο πήρε το όνομά της.Σήμερα σας προτείνουμε τη βίγκαν συνταγή της τούρτας Μιμόζα. Δείτε πώς παρασκευάζεται:

Υλικά

300 γρ. αλεύρι 00

50 γρ. κορν φλάουρ

80 γρ. βούτυρο σόγιας

130 γρ. καστανή ζάχαρη

90 γρ. ηλιέλαιο

Μπέικιν πάουντερ για γλυκά

Γάλα ρυζιού (όσο χρειάζεται)

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Βίγκαν κρέμα ζαχαροπλαστικής

Ανανάς σε κονσέρβα

Ένα μικρό ποτήρι ρούμι

Προετοιμασία

Ξεκινήστε με την παρασκευή του Παντεσπάνι: ενώστε το βούτυρο σόγιας, το λάδι και την καστανή ζάχαρη, ανακατέψτε καλά και στη συνέχεια προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι μαζί με το κορν φλάουρ, την ποσότητα γάλακτος ρυζιού που χρειάζεται για να επιτύχετε την επιθυμητή υφή και το φακελάκι με το μπέικιν πάουντερ.

Τοποθετήστε το μείγμα που προκύπτει σε ένα στρογγυλό ταψί, βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με αλεύρι, και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου μισή ώρα. Μόλις ψηθεί, σβήστε τον φούρνο και αφήστε το Παντεσπάνι να κρυώσει.

Εν τω μεταξύ, όσο κρυώνει το παντεσπάνι, ετοιμάστε τη βίγκαν κρέμα ζαχαροπλαστικής 

Κόψτε τον ανανά σε κύβους και τοποθετήστε τους σε ένα μπολ, κρατήστε τον χυμό του στην άκρη και προσθέστε το μικρό ποτήρι ρούμι.

Κόψτε την κορυφή του παντεσπάνι και κρατήστε την στην άκρη, στη συνέχεια, με ένα κουτάλι, αδειάστε τη βάση: θα σας χρειαστεί για την τελική διακόσμηση της τούρτας.

Βρέξτε τη βάση και την κορυφή του Παντεσπανιού με τον χυμό ανανά και το ρούμι, γεμίστε με την κρέμα ζαχαροπλαστικής και προσθέστε τους κύβους ανανά.

Τοποθετήστε την κορυφή ανάποδα και καλύψτε την με την κρέμα. Σε αυτό το σημείο, το μόνο που μένει είναι να πασπαλίσετε την κορυφή της τούρτας με το παντεσπάνι κομμένο σε κύβους ή τριμμένο και να απολαύσετε το γλυκό σας.